woensdag, 01 juli 2020

Voortgang project Zuilense Vecht

Een aantal maanden geleden is het Gebiedsplan Zuilense Vecht vastgesteld door de gemeenteraden van Stichtse Vecht en Utrecht. De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt aan het opstellen van het Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE) voor zowel Stichtse Vecht als Utrecht en het gezamenlijke Integraal Programma van Eisen (IpvE) af te ronden.

In het SPvE en het IpvE worden het Gebiedsplan voor Zuilense Vecht verder uitgewerkt. Door COVID-19 en de daarbij horende maatregelen is er helaas enige vertraging opgetreden in de voortgang. Daarnaast is het ook een omvangrijk project. Toch verwachten wij het SPvE en IpvE na de zomer af te ronden en aan u voor te leggen. We weten nog niet hoe wij dat gaan doen, want u begrijpt dat door de maatregelen nog niet op de gebruikelijke manier bijeenkomsten georganiseerd kunnen worden. U gaat hier op een later moment nog een bericht over krijgen. Daarnaast zijn we begonnen met de eerste voorbereidingen voor het opstellen van het bestemmingsplan.

Wat gebeurt er na de zomer op het sportpark
Er gaan een aantal zichtbare en leuke veranderingen plaatsvinden op het sportpark. Een toevoeging aan het park is een tijdelijke sportcontainer, vlakbij de sporthal Zuilen (zie afbeelding). De sportcontainer is een gebruikte zeecontainer die is omgebouwd naar een buitenfitnessplek waar jong en oud kunnen gaan sporten. Er worden verschillende clinics georganiseerd met de partners uit de wijken. Dus wil je je lenigheid op peil houden en wat spiermassa kweken of ben je gewoon nieuwsgierig, houdt dan deze website in de gaten. Een uitnodiging voor de opening wordt via de website gecommuniceerd.
Na de zomer wordt er centraal op het sportpark ook een nieuw kunstgrasveld aangelegd op het huidige cricketveld.


Parkeren Norbruislaan
In overleg met de bewoners van Jan van Zutphenlaan 62-90 wordt er momenteel gewerkt aan tijdelijke maatregelen om de parkeerstrip aan de Norbruislaan veiliger en aantrekkelijker te maken. De plannen worden momenteel verder uitgewerkt, zodat deze in het najaar uitgevoerd kunnen worden.