vrijdag, 02 november 2018

Opening verbindingsbrug in sportpark Zuilense Vecht

Op zaterdag 3 november om 14:00 uur wordt de verbindingsbrug tussen sportpark Daalseweide (Maarssen) en sportpark Zuilen (Utrecht) op feestelijke en sportieve wijze geopend.

De openingshandeling wordt verricht door wethouder Hetty Veneklaas (Stichtse Vecht) en Klaas Verschuure (Utrecht), samen met aanwezige sportclubbestuurders en kinderen.
De opening vindt plaats op de Zuilense laan, de scheidingsweg tussen beide parken. De brug is een eerste fysieke stap in de samenwerking van de gemeente Utrecht en Stichtse Vecht om de sportparken Daalseweide en Zuilen samen te laten smelten tot één groot sportief park: Zuilense

Op het toekomstige sportieve park kan straks gesport, gespeeld en gerecreëerd worden. Je kunt je aansluiten bij een van de vele sportclubs op het park. Ook is het straks mogelijk om individueel te sporten en gebruik te maken van het sportieve lint, een groene, recreatieve verbinding die dwars door het park heen loopt. Het sportieve lint wordt de verbinding tussen Maarssen en de wijk Zuilen in Utrecht. Op het sportieve lint kan men straks verschillende sporten en spellen beoefenen: wandelen, skeeleren, bootcampen, klimmen & klauteren, etc.

In 2017/ begin 2018 is de Gebiedsvisie voor het gebied opgesteld, daarbij zijn omwonenden, sportclubs en anderen actief betrokken. Met de gebiedsvisie ligt er een plan om van de sportparken één samenhangend, gemeentegrens-overstijgend sportief park Zuilense Vecht te maken waarbij sport het verbindende thema is.