donderdag, 15 juni 2017

Sfeerimpressie 1e Ontwerpatelier 24 mei 2017

Veel goede ideeën bij eerste ontwerpavond sportparken Zuilense Vecht


Na een drukbezochte avond op 10 april is op 24 mei druk geschetst, geknipt en geplakt aan een nieuwe toekomstvisie voor het sportparkengebied Zuilense Vecht. Locatie was dit keer de korfbalvereniging OVVO De Kroon in Maarssen. Ondanks de UEFA Cup-finale van Ajax was de opkomst aanzienlijk. Bewoners, raadsleden, sportverenigingen en andere betrokken partijen hebben in groepjes in totaal vijf kaarten van het gebied opgeleverd (zie foto’s).

Aan het werk!

De aftrap was van wethouder Paulus Jansen van de gemeente Utrecht, die enthousiast was over de opkomst en bereidheid van iedereen om mee te ontwerpen aan het sportparkencomplex.

De groepjes zijn vervolgens creatief aan de slag gegaan. Wat vaker werd ingetekend:

  • Ruimte voor ongeorganiseerde sport en een natuurspeeltuin
  • Een hardloop-/ skeelerlint door het sportparkengebied heen. Dit moet het gebied tevens verbinden met de omgeving;
  • Concentratie van sportfaciliteiten, soms ook inclusief verplaatsing van sportvereniging Elinkwijk naar het middengebied;
  • Verbetering van de entrees van de sportparken, o.a. door betere benutting van de ingang aan de Burgemeester Norbruislaan;
  • Verschillende vormen om de parkeergelegenheid aan te passen, met name aan de Utrechtse kant;
  • Voldoende ruimte voor nieuw kunstgras;
  • Beperkte ruimte voor woningbouw en maatschappelijke functies (zoals kinderopvang) aan de zijde van de Burgemeester Norbruislaan/ Sweserengseweg met een “menselijke maat”.

De gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht werken al deze suggesties uit tot een aantal kansrijke/ realistische alternatieven. We hopen u graag de 26e te ontvangen om hier verder over te praten.